I Love Cheese NL

“Profiteroles” met Bressot Smakelijk eten! Natuur

“Profiteroles” met Bressot Smakelijk eten! Natuur

“Profiteroles” met Bressot Smakelijk eten! Natuur Einde van de maaltijd Economisch Ingrediënten
  • jaune(s) d'oeuf(s) 2 unité(s)
  • gousse de vanille fendue et grattée 1 unité(s)
  • farine 100 gramme(s)
  • lait 30 centilitre(s)
  • rhum brun 2 cuillère(s) à soupe
  • crème entière liquide 10 centilitre(s)
  • beurre 20 gramme(s)
  • sucre en poudre 150 gramme(s)
1. Snijd het vanillestokje in twee en schraap er de zaadjes uit met de punt van een mes.
2. Klop de eierdooiers op in een kom. Voeg de suiker toe en klop de eieren op tot het geheel wit begint te kleuren.
3. Verwarm de melk in een pan met de vanillezaadjes en het vanillestokje en breng dit aan de kook. Neem het stokje eruit en giet de warme melk al roerend over de eierdooiers. Voeg de boter, de rum en de bloem toe. Meng alles goed. Dek af met een doek en laat 1 uur rusten.
4. Verwarm de oven voor op 210°C.
5. Vul de met boter ingevette vormpjes voor drie vierde met het deeg. Zet 25 minuten in de oven: de gebakjes moeten goudgeel zijn. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
6. Meng de Bressot met de vloeibare room in een kom tot een smeuïg schuim.
7. Snijd de gebakjes doormidden, schep er 1 flinke lepel schuim van Bressot op en zet het hoedje er weer op. Dien onmiddellijk op.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

“Profiteroles” met Bressot Smakelijk eten! Natuur

Voorbereiding

  1. Snijd het vanillestokje in twee en schraap er de zaadjes uit met de punt van een mes.
  2. Klop de eierdooiers op in een kom. Voeg de suiker toe en klop de eieren op tot het geheel wit begint te kleuren.
  3. Verwarm de melk in een pan met de vanillezaadjes en het vanillestokje en breng dit aan de kook. Neem het stokje eruit en giet de warme melk al roerend over de eierdooiers. Voeg de boter, de rum en de bloem toe. Meng alles goed. Dek af met een doek en laat 1 uur rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 210°C.
  5. Vul de met boter ingevette vormpjes voor drie vierde met het deeg. Zet 25 minuten in de oven: de gebakjes moeten goudgeel zijn. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
  6. Meng de Bressot met de vloeibare room in een kom tot een smeuïg schuim.
  7. Snijd de gebakjes doormidden, schep er 1 flinke lepel schuim van Bressot op en zet het hoedje er weer op. Dien onmiddellijk op.