Kaas van de maand : St Agur
Saint Agur: sterk en zacht tegelijk Saint Agur is een blauwe kaas die een typerende smaak combineert met een zeer zachte textuur. Puur genieten! Een blauwe kaas voor elk moment Saint Agur zag in 1988 het levenslicht in de Velay (Auvergne). Met zijn unieke karakter is dit de schimmelkaas bij uitstek voor liefhebbers van kaas
Kaas van de maand : Passendale Lightesse
Passendale Lightesse Een stukje van Lombardije op uw tafel! Heerlijk licht genieten Een goudgele, smeuige kaas met kleine, onregelmatige gaatjes, een intense en licht fruitige smaak en net zo veel karakter als subtiliteit… Geen twijfel mogelijk: dit is een Passendale ! Maar wat is er nu zo anders dat deze kaas ‘Lightesse’ wordt genoemd? Heel
Lekkere boterham
We maken er een hele boterham van! De boterham maakt onherroepelijk deel uit van onze dagelijkse eetgewoonten. Boterhammen zijn niet alleen praktisch, maar ook heel lekker. Bovendien zijn ze niet meer weg te denken aan tafel bij de veeleisende fijnproever, bij het aperitief en zelfs op feestelijke momenten. Een boterham, dat is de terugkeer naar
Recycleer de verpakkings- doosjes van Le Rustique en Coeur de Lion!
DIY (Do It Yourself) is tegenwoordig erg trendy! Geef een tweede leven aan je doosje camembert en maak er een snoepdoos of een kunstwerkje van… Laat je fantasie de vrije loop. Hieronder wat tips hoe je te werk kan gaan. Decoratief kunstwerkje Benodigdheden: een leeg doosje camembert blauwe verf enkele vellen gekleurd papier een potlood
Kaas bij je picknick
De kogel is door de kerk: deze zomer ga je picknicken. Komt dat even goed uit want wij geven je onze tips om deze gastronomische uitstap om te toveren in een perfecte ervaring! Picknickmand: kies onbreekbare spullen! Uiteraard heb je borden en glazen in je mand nodig. Om niet te veel te moeten tillen, laat
Frankrijk bij je thuis, da’s pas fijn!
Frankrijk bij je thuis, da’s pas fijn! Normaal gesproken voelen we ons thuis in Frankrijk, maar nu is Frankrijk thuis met Paturain. Het is tijd om te genieten en de Franse keuken naar Nederland te halen. Creëer de lekkerste gerechten en ervaar het ultieme Franse gevoel. Ga eropuit en picknick in het park, neem een
Passendale, passie van bij ons
“PASSENDALE, ONZE KAAS” Net zoals het gelijknamige dorp, heeft kaasmakerij Passendale een rijke geschiedenis. De Familie Donck vluchtte tijdens de Eerste Wereldoorlog naar het veilige Normandië. Daar leerden ze de ambacht van het kaasmaken. Toen ze, na het vertrek van de Duitsers, terugkwamen in België begon het Passendale verhaal. In 1932 startte familie Donck met