Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Seizoensgarnituur: Zomer

Leve de zomer!

Wat is er leuker dan tijdens de vakantie een lokaal marktje te bezoeken om heerlijk verse groenten en fruit te kopen? Daarna is het tijd om te ontspannen met een aperitiefje, en zonder stress een eenvoudige maaltijd te bereiden om te delen met vrienden.

Dit is de periode bij uitstek voor zachte kazen als Vieux Pané en Saint Albray, en geitenkazen zoals Chavroux.
Perfect kaasschoteltje: gebruik een tenen schotel, met daarop een Chavroux, een Vieux Pané of een Saint Albray, een Caprice des Dieux of een Rochebaron.

Garnituur voor verse kaas

Voor Chavroux op Italiaanse wijze: in olie geroosterde paprika’s, aubergines en courgettes, plus zongedroogde tomaten. En als je in de juiste streek bent: een fougasse.

Garnituur voor schimmelkaas

Bij Rochebaron kies je voor een stukje geroosterd stokbrood met een kerstomaatje en wat olijventapenade.

Garnituur voor zachte kaas

Vieux Pané en Saint Albray zijn heerlijk met enkele blaadjes rucola, stukjes zongedroogde tomaat, wat balsamico, notenolie en enkele flintertjes pistache. Caprice des Dieux verdient een eigen garnituur: een scheutje olijfolie, een snuifje espelettepeper en een kleine hoeveelheid zwarte peper.

Serveertip

Enkele (gewassen) wijnbladeren, samen met heerlijke aalbessen, braambessen of zelfs kleine stukjes watermeloen of perzik.

A la une