Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Aardappel- en zalmgratin met Paturain Cuisine

Aardappel- en zalmgratin met Paturain Cuisine

Voedselbereiding :
max. 30 tot 60 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Paturain Cuisine

    1 kuipje
  • Zalmfilet zonder huid

    250 g
  • Citroensap

    2 eetlepels
  • Knoflook

    1 teentje
  • Pastinaak

    1
  • Aardappelen

    4 grote
  • Dille, zout, peper

    2 takken
  • Olie

    2 theelepels
  • Melk (3,5% vet)

    1 kopje
  • Geraspte jong belegen kaas

    150 g

Voorbereiding

  1. Snijd de zalmfilet in 8 stukken en marineer in een kom in citroensap, zout en peper.
  2. Pel en snipper de knoflook, schil de pastinaak en aardappelen en snij in dunne plakjes. Hak de dille heel fijn. Verhit in een grote braadpan wat olie en besprenkel met de gehakte knoflook.
  3. Plaats de helft van de aardappelschijfjes waaiervormig in de gratineschaal en verdeel de helft van de pastinaakschijfjes erover. Leg de gemarineerde zalmfilets erop. Plaats nu de tweede helft van de aardappelschijfjes op een waaierachtige manier op de zalmfilets en verdeel de helft van de pastinaakschijfjes erover.
  4. Meng Paturain Cuisine met melk, zout en peper en verdeel het gelijkmatig over de aardappelgratin en zalmgratin. Verdeel de kaas overheen.
  5. Verwarm de aardappel- en zalmgratin in de oven op 170 ° C gedurende ongeveer 45 minuten totdat deze lichtbruin van kleur is. Bestrooi de fijngehakte dille alvorens te serveren.

A la une