Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Aardappelgratin met raclettekaas van RichesMonts

Aardappelgratin met raclettekaas van RichesMonts

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • aardappelen

    1 kg
  • Raclette RichesMonts

    8 sneetjes
  • boter

    25 gr
  • melk

    50 cl
  • verse room

    25 cl
  • knoflookteentje

    1
  • muskaatnoot

    1 snufje(s)
  • zout

  • peper

Voorbereiding

  • Breng de melk aan de kook. Voeg de boter toe. Rasp de muskaatnoot. Kruid. Voeg de aardappelschijfjes toe.
  • Kook verder op een zacht vuur, ongeveer 10 minuten. Let goed op dat de melk niet overkookt. De aardappelen zijn gaar als ze zacht zijn. Zet de aardappelen en de melksaus aan de kant.
  • Voeg de verse room toe, blijf roeren.
  • Snij het knoflookteentje doormidden en verwijder de kiem. Wrijf de bodem van een ovenschaal in met een half knoflookteentje en hak de rest fijn.
  • Leg de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Giet de melk-roomsaus over de aardappelen. Zet 40 minuten in de oven op 180°C.
  • Verdeel de raclettekaas van RichesMonts over de gratin en laat nog een tiental minuten bakken.

A la une