Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Aardappelpoffertjes met ei, gerookte zalm en Bressot Kruiden

Aardappelpoffertjes met ei, gerookte zalm en Bressot Kruiden

Voedselbereiding :
max. 30 tot 60 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Bressot smakelijk eten! Kruiden

    1 kuipje(s)
  • Aardappelen (kruimig)

    400 gr.
  • Eieren

    12 st.
  • Bloem

    80 gr.
  • Roomboter

    1 eetl.
  • Bieslook (gesneden)

    2 eetl.
  • Gerookte zalm (in plakjes)

    200 gr.
  • Citroen

    1 st.
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Kook de aardappelen gaar in water met zout.
  2. Giet de gekookte aardappelen af en laat even droogstomen. Stamp de aardappelen fijn. Dit kan met een stamper, pureeknijper of met een bolzeef. Duw in het laatste geval de aardappel met de bolle kant van een pollepel door de zeef.
  3. Meng het aardappelkruim nog warm met Bressot (100 gram) en  4 eieren. Roer dit goed door en meng er vervolgens de bloem door.
  4. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en schep er met een eetlepel hoopjes beslag in. Bak in enkele minuten goudbruin en gaar aan twee kanten. Je kunt de poffertjes warm houden in de voorverwarmde oven.
  5. Voor de bereiding van de roereieren: 8 eieren in een schaal losroeren met een vork en een beetje zout en peper toevoegen.
  6. Smelt boter in een steelpan maar laat niet kleuren.
  7. Voeg het losgeslagen ei toe en gaar op een laag vuur en roer regelmatig om met een houten spatel. Het roerei moet smeuïg blijven.
  8. Roer er Bressot (100 gram) en bieslook door.
  9. Schep het roerei op de aardappelpoffertjes en werk af met de gerookte zalm en wat bieslook.

A la une