Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes

Deze romige en heerlijke auberginekaviaar is heerlijk bij het aperitief of een brunch. En hij is nog snel klaar ook!

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een aperitief

Ingrediënten

4 personen
  • St Môret

    150 g
  • kleine aubergines

    4
  • knoflook (fijngehakt)

    1 teentje
  • biologische limoen

    1
  • sesamolie

    5 cl
  • sojasaus

    1 eetlepel
  • geroosterde sesamzaadjes

    60 g
  • verse koriander

    1 bosje
  • heel toastbrood

    1

Voorbereiding

  1. Was de aubergines en bak ze in hun geheel 25 minuten op 180 °C.
  2. Doe er de rest van de sesamolie (hou 1 eetlepel apart), het sap van een halve limoen, het fijngehakte teentje knoflook, de sojasaus, de St Môret en de geroosterde sesamzaadjes bij.
  3. Schep alles in een kom en voeg verse koriander en een beetje geraspte limoenschil toe.
  4. Snij het toastbrood in dikke staafjes en bak die aan de 4 zijden in een koekenpan met sesamolie.
    Tip: dit is ook lekker met fijngehakte pindanoten.”

A la une