Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Baarsfilet in papillot met Saint Albray

Baarsfilet in papillot met Saint Albray

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Baarsfilet

    300 gr
  • Saint Albray

    120 gr
  • sperziebonen

    400 gr
  • tomaat

    1 stuk(s)
  • sjalotten

    2 stuk(s)
  • knoflook

    1 stuk(s)
  • jus de citron

    1 theelepels
  • olijfolie

    1 theelepel
  • peterselie

    3 blaadje(s)
  • peper

    1 snufje(s)

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de baarsfilet in 4 gelijke moten (snijd de vis eerst in de lengte doormidden als die niet heel dun is) en leg dan telkens één moot in het midden van 4 vierkante stukken bakpapier.
  2. Verwijder de korst van de Saint Albray en snijd de kaas in plakken, leg die op de porties vis. Bestrooi met 2 eetlepels peterselie.
  3. Snijd de tomaat in vier, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes. Verdeel die rond de baarsfilets. Kruid met peper en sluit de papillotten. Zet 18 minuten in de oven.
  4. Stoom intussen de sperziebonen (of kook ze in gezouten kokend water) gedurende zo’n 10 minuten, giet ze dan af. Pel en snipper de sjalotten en het knoflookteentje. Verwarm de olijfolie in een hapjespan, voeg de sjalotten, de knoflook en de sperziebonen toe. Bak dit alles gedurende 3 minuten, regelmatig roeren. Besprenkel met citroensap en bestrooi met de resterende peterselie.
  5. Serveer de papillotten met de sperziebonen.

A la une