Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Baguette met Passendale Classic en basilicumolie

Baguette met Passendale Classic en basilicumolie

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een picknick

Ingrediënten

4 personen
  • baguette

    1 stuk(s)
  • Passendale Classic

    1 pak plakje(s)
  • ijsbergsla

    1 krop(pen)
  • pancetta (Italiaans gepekeld buikspek)

    12 plakje(s)
  • kappertjes

    1 eetlepel(s)
  • kleine augurkjes

    4 stuk(s)
  • tomaat(en)

    1 stuk(s)
  • zwarte olijven

    12 stuk(s)
  • bieslook

  • verse basilicum

  • enkele blaadjes spinazie

  • olijfolie

  • peper

  • zout

Voorbereiding

  1. Mix de verse basilicum met de blaadjes spinazie en de olijfolie tot een smeuïg geheel.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de ijsbergsla fijn, snijd de augurken in plakjes en hak de tomaat in blokjes. Snijd vervolgens de baguette in stukken, van ongeveer 5 cm, en beleg met Passendale kaas. Daarop leg je dan een beetje ijsbergsla met daarboven een sneetje pancetta.
  4. Voeg enkele kappertjes toe, een plakje augurk, enkele blokjes tomaat en een zwarte olijf.
  5. Werk af met basilicumolie en een beetje bieslook. Voorzie per persoon een 3-tal broodjes.

A la une