Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Bladerdeeggebakje met Brie Le Rustique en groene koolsalade

Bladerdeeggebakje met Brie Le Rustique en groene koolsalade

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • poivre

  • sel fin

  • vinaigre de xérès

    1 cuillère(s) à soupe
  • miel

    1 cuillère(s) à soupe
  • cacahuètes non-salées

    60 gramme(s)
  • estragon

    1 botte(s)
  • huile d'olive

  • citron(s)

    0.5 stuk(s)
  • chou(x) frisé(s)

    0.25 stuk(s)
  • Brie Le Rustique

    100 gramme(s)
  • pâte feuilletée

    1 stuk(s)

Voorbereiding

Maak eerst het bladerdeeggebakje: verwarm de oven voor op 200°C. Bak het bladerdeeg ongeveer 15 minuten in de oven tussen 2 vellen bakpapier en tussen 2 bakplaten. Laat het bladerdeeg goudgeel kleuren en haal het dan uit de oven om af te koelen.

Snijd voor de salade de koolbladeren in vierkantjes van 2 cm en kook die ongeveer 1 minuut in gezouten water. Snijd de Brie Le Rustique in staafjes. Meng de kool, de fijngehakte dragon, het sap en de schil van de citroen in een kom.

Snijd het bladerdeeg met een scherp mes in rechthoeken van 4 x 8 cm. Bouw het gebakje op door telkens een laagje bladerdeeg, een laagje koolsalade en staafjes Brie de Caractère Le Rustique af te wisselen.

Maak tot slot de zoetzure pindasaus: mix de ongezouten pinda’s, de honing, de azijn en de olijfolie tot een gladde saus. Omring het bladerdeeg met een streepje van deze saus.

A la une