Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Bloemkoolgratin met Le Rustique Brie

Bloemkoolgratin met Le Rustique Brie

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • chou(x)-fleur(s)

    1 kilogramme(s)
  • Le Rustique Brie

    150 gramme(s)
  • muscade râpée

    1 snufje(s)
  • beurre

    50 gramme(s)
  • farine

    30 gramme(s)
  • lait

    20 centilitre(s)
  • crème entière liquide

    20 centilitre(s)
  • sel

  • poivre

Voorbereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en was die in water met azijn. Kook de roosjes 20 minuten in gezouten kokend water.
  2. Maak de bechamelsaus, smelt de boter en voeg de bloem toe onder voortdurend roeren. Voeg de koude melk en de room toe en blijf roeren. Roer tot het mengsel begint in te dikken. Kruid met peper, zout en een snufje muskaatnoot.
  3. Snijd de Le Rustique Brie in blokjes en voeg de helft ervan bij de bechamelsaus.
  4. Schep de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg de bechamelsaus en de rest van de Le Rustique Brie toe, alsook een tweede snuifje muskaatnoot.
  5. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180-210°C. Je kunt het gerecht direct serveren.

A la une