Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Bloemkoolroomsoep met Saint Agur

Bloemkoolroomsoep met Saint Agur

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • peper

  • olijfolie

  • verse room

    2 eetlepel(s)
  • kippenbouillon

    1 stuk(s)
  • knoflook

    1 stuk(s)
  • oignon(s)

    1 stuk(s)
  • bloemkool(en)

    1 stuk(s)
  • Saint Agur

    125 gram

Voorbereiding

  1. Pel en snipper de ui en het knoflook teentje. Verwarm de olie in een grote pan, voeg de knoflook en de ui toe en laat 2 minuten slinken. Overgiet met 1 liter water, kruid met peper en breng aan de kook.
  2. Voeg het blokje kippenbouillon toe en blijf roeren tot het is opgelost. Voeg de in roosjes gesneden bloemkool toe, dek af en zet het vuur lager. Laat 15 minuten sudderen.
  3. Voeg de light room toe en mix tot een lichtgebonden roomsoep. Verdeel deze bloemkoolroomsoep over 4 diepe borden en werk af met 2 dunne plakjes Saint Agur zonder korst. Je kunt de soep meteen serveren.

A la une