Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Boerenbrood met tartiflette (Franse specialiteit)

Boerenbrood met tartiflette (Franse specialiteit)

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een picknick

Ingrediënten

4 personen
  • mooie sneden boerenbrood

    4 stuk(s)
  • aardappelen

    200 gram
  • Passendale Classic

    4 plak(ken)
  • droge witte wijn

    2 deciliter(s)
  • gevogeltebouillon

    1 blokje(s)
  • rozemarijn

    1 takje(s)
  • sjalot(ten)

    1 stuk(s)
  • boter

    50 gram
  • Serranoham

    12 fijne plak(ken)
  • Peper

  • Zout

Voorbereiding

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik. Schil en hak de sjalot fijn.
  2. Smelt de boter in een pan en voeg de sjalot toe. Wanneer de sjalot glazig gebakken is, voeg de aardappelen en de rozemarijn toe samen met de witte wijn en het verkruimelde bouillonblokje. Laat dit op een gemiddeld vuurtje stoven tot de aardappelen de witte wijn opgenomen hebben.
  3. Rooster de sneetjes brood en beleg ze met de ham, de aardappelen en de Passendale kaas.
  4. Plaats de belegde sneetjes brood in een warme oven (220°C) tot de kaas begint te smelten (gedurende 2 tot 3 min.)

A la une