Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Cheesecake met St Môret in een glaasje, voor een licht ontbijt

Cheesecake met St Môret in een glaasje, voor een licht ontbijt

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een snack

Ingrediënten

4 personen
  • grove havermoutvlokken

    60 g
  • kokosolie

    2 tl
  • St Môret verse kaas

    150 g
  • kwark

    100 g
  • honing of andere suiker/zoetstof/confituur

    2 tl
  • Fruit voor de afwerking diepvries of vers

Voorbereiding

Zin in een licht en gezond ontbijt? Deze cheesecake in een glas, gemaakt met verse kaas en seizoensfruit naar keuze, is snel gemaakt en overheerlijk. Je dagelijkse portie St Môret kaas wordt iets om naar uit te kijken bij het ontbijt! Een recept van Kokerellen.

  1. Voor de bodem: Zet een pannetje op laag vuur en smelt de kokosolie. Voeg de havermoutvlokken toe en bak voor vijf minuten goudbruin. Roer regelmatig om zodat ze niet aanbranden.
  2. Voor de vulling: Doe de St Môret verse kaas, samen met de kwark en de honing in een kom. Mix grondig door met een garde of met een elektrische mixer.
  3. Vul 4 glaasjes met de gebakken havermoutvokken. Verdeel er daarna het cheesecake mengsel over. Werk af met fruit naar keuze of als je confituur gebruikte als zoeter kan je nog een schepje bovenop doen.

A la une