Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Cheesecake met St. Môret, speculaasbodem en karameltopping

Cheesecake met St. Môret, speculaasbodem en karameltopping

Dit is cheesecake. Liefhebbers tellen geen caloriën! Op een ernstiger noot: de voedingswaarde is één ding, de grootte van de portie nog iets anders. Calorierijke voeding heeft ook meer smaak. Een kleine portie van dit dessert geeft alle voldoening zonder dat het op de maag blijft liggen.

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • St. Môret

    300 g
  • Eieren, (M-formaat)

    2
  • Suiker

    80 g
  • Bloem

    1 el
  • Vanille-extract

    1 tl
  • Speculaas

    200 g
  • Boter

    50 g
  • Suiker

    100 g
  • Honing

    1 el
  • Slagroom

    75 ml
  • Boter

    80 g

Voorbereiding

Voor de cheesecakebodem

Mix de speculaas met de boter met behulp van een keukenrobot of blender. Verdeel deze massa in een egale laag over de bodem van een ingevette springvorm van 18-20 cm diameter. Druk goed aan tot een compacte bodem. Zet in de koelkast en verwarm de oven voor bij 160° C (th. 5-6).

Voor de cheesecake met St. Môret

Klop de 2 eieren met de suiker tot de massa in volume verdubbeld is. Meng er de St. Môret kaas onder en klop nog even verder tot een homogene massa. Voeg de bloem en het vanille-extract toe. Giet deze mengeling in de springvorm en schuif de vorm in de voorverwarmde oven gedurende ca. 30 min.

Voor de karamel

Maak ondertussen de karamel. Doe de suiker in een steelpan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de honing toe zodra de suiker een mahoniekleur krijgt. Roer goed door en voeg vervolgens beetje bij beetje de slagroom toe. Roer nogmaals door voordat je de pan van het vuur haalt. Meng de boter door de karamel en laat afkoelen. Eventueel kun je nog een snuifje zout toevoegen, dat geeft de karamel nog meer smaak.

Serveren

Haal de cheesecake uit de oven, laat afkoelen op een rooster en zet hem daarna in de koelkast tot gebruik. Verdeel vlak voordat je de cheesecake gaat serveren de (lauwwarme) karamel erover.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une