Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • 1 verpakking Chaumes sneetjes

  • Groene asperges

    250 g
  • Witte asperges

    250 g
  • Parmaham

    140 g
  • Maïzena

    2 eetlepels
  • Volle melk

    400 ml
  • Eiren

    6
  • Verse peper van de molen

  • Zout

Voorbereiding

1) Verwarm de oven voor op 200 °C.

2) Reinig de asperges :
– Snijd de harde onderkant van de groene asperges en schil eventueel een stukje van onderkant, als ze wat droog of houtig aanvoelen.
– Schil de witte asperges.

3) Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ca. 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.

4) Roer in een kom de maizena met een beetje melk tot een papje. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.

5) Schenk het eimengsel in de ovenschaal en leg de asperges en Parmaham in het eimengsel. Leg de plakken Chaumes erop en kruid met versgemalen peper van de molen.

6) Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Laat de clafoutis iets afkoelen. Lekker met een salade van jonge bladsla.

A la une