Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Cocotte-eieren, butternut en St Môret

Cocotte-eieren, butternut en St Môret

Voedselbereiding :
max. 30 tot 60 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • St Môret

    80 g
  • Eieren

    4 (240 g)
  • Blokjes butternut

    100 g
  • Vloeibare room

    2 eetlepels (30 g)
  • Peper

    30 g
  • Boter

    15 g

Voedingswaarden voor 100 g

Tip van de chef

Met de resterende butternut kun je een veloutésoep met St Môret maken.

Voorbereiding

  1. Snijd de butternut in blokjes. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de pompoenblokjes gedurende 15 minuten. Breng op smaak met peper.
  2. Verwarm de St Môret met de vloeibare room op een zacht vuurtje.
  3. Vet 4 ovenschaaltjes in met boter.
  4. Schep er de room met St Môret in. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de blokjes butternut en breek een ei in elk schaaltje.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C en bak gedurende 15 minuten.
  7. Voeg op het laatste moment wat gehakte peterselie toe. Smakelijk!

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une