Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Crème brûlée met St Môret

Crème brûlée met St Môret

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • bruine suiker

    50 gram
  • frambozen

    150 gram
  • vanillestokje

    1 stuk(s)
  • poedersuiker

    175 gram
  • eierdooier(s)

    4 stuk(s)
  • vloeibare room

    30 centiliter(s)
  • St Môret

    100 gram

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 140°C. Doe de room en de St Môret in een pan. Voeg het vanillestokje met de zaadjes toe. Breng de room aan de kook, laat het vanillestokje 15 minuten trekken en haal dit dan uit de room.
  2. Klop de eierdooiers wit op met de poedersuiker in een kom en voeg dan geleidelijk, voortdurend roeren, de vorige bereiding toe. Giet dit mengsel in ovenschaaltjes en voeg enkele frambozen toe. Zet de ovenschaaltjes op een diepe bakplaat, giet er 1 cm water rond en zet ze 40 minuten in de oven.
  3. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en zet ze dan 1 uur in de koelkast.
  4. Bestrooi de crèmes vlak voor het opdienen met bruine suiker en laat ze karameliseren in de oven of met een brander.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une