Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Croque-St Môret met gerookte zalm

Croque-St Môret met gerookte zalm

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een picknick

Ingrediënten

4 personen
  • St Môret 150 g

    1 vlootje
  • Wit toastbrood

    8 sneden
  • Gerookte zalm

    4 sneden
  • Bussel dille

    0.25
  • Emmentaler

    4 fijne plakken
  • Enkele kappertjes

  • Enkele ontpitte zwarte olijven

  • gemengde, jonge slablaadjes

    100 gram
  • Vinaigrette op basis van olijfolie en citroensap

    2 eetlepels
  • peper en zout

Voorbereiding

1/ Meng de St Môretmet de fijngesneden dille en kruid met peper.

2/ Besmeer 4 sneden brood met deze bereiding, beleg met de emmentaler, vervolgens  met de gerookte zalm, besmeer terug met het mengsel St Môret, leg er enkele kappertjes op en de in 4 gesneden olijven. Sluit met de overige 4 sneden brood.

3/ Bak de croques-St Môret in een croque-monsieurtoestel gedurende 3 tot 4 minuten.

 

Serveer ze met de sla, op smaak gebracht met de vinaigrette.

A la une