Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Fijne taart met wintergroenten en St Môret

Fijne taart met wintergroenten en St Môret

Op een koude winteravond gaat er niets boven een hartige taart met seizoensgroenten en St Môret!

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Voor het deeg met St Môret

  • St Môret

    150 g
  • Heel zachte boter

    100 g
  • Bloem

    250 g
  • Zout

    1 flinke snuif
  • Voor de vulling

  • St Môret

    100 g
  • Blauwschimmelkaas

    50 g
  • Rode ui

    1
  • Tijm

    2 tl
  • Rauwe bieten

    2 kleine
  • Zoete aardappel

    1 kleine
  • Pastinaak

    1
  • Eigeel

    1
  • Zout en peper

Voedingswaarden voor 100 g

Tip: je hoeft de groenten niet te schillen. Borstel ze gewoon grondig onder de kraan. Varieer de groenten, afhankelijk van wat je in de winkel vindt. Denk bijvoorbeeld aan veelkleurige bieten, wortels of aardpeer.

Voorbereiding

  1. Maak eerst het deeg: vermeng de boter, de St Môret en het zout.
    Doe er de bloem bij en maak een bol van het deeg. Leg het 1 uur in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit op een bakplaat beleed met bakpapier.
  3. Pel de ui, hak fijn en vermeng met de St Môret, de blauwschimmelkaas en de helft van de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Strijk deze bereiding uit over de taartbodem maar laat een rand van 5 cm.
  4. Snij alle groenten in dunne schijfjes en leg die in cirkels op het deeg. Bestrooi met de rest van de tijm. Strijk de deegranden in met losgeklopt eigeel.
  5. Zet 45 minuten in een oven van 180 °C. Dien op met een groene sla met walnoten.

A la une