Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Gebakken jonge wortelen, St Môret met kruiden « vers van de markt »

Gebakken jonge wortelen, St Môret met kruiden « vers van de markt »

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • St Môret

    1 vlootje
  • mascarpone

    50 g
  • verse kruiden (koriander, bieslook, munt, dille ..)

    2 eetlepels
  • snuifje gemalen komijn

    1
  • gemengde, jonge wortelen (van verschillende kleuren)

  • geplette knoflooktenen

  • takje tijm, rozemarijn, salie

  • olijfolie

    eetlepel
  • peper en zout

  • boter

    40 g
  • enkele blaadjes rucola

  • sinaasappel

Voorbereiding

Klop de mascarpone krachtig los in een kom, voeg de St Môret toe, de komijn en de gehakte of versnipperde verse kruiden. Zet opzij.

Was, schil en snij de wortelen in de lengte in 2. Verwarm de olijfolie en de boter in een stoofpot, voeg de wortelen toe, de look, de takjes tijm, rozemarijn en salie, peper en zout. Laat zachtjes onder deksel stoven gedurende 20 minuten tot de wortelen zacht zijn.

Verdeel de wortelen over de borden, werk af met een quenelle van de St Môret , enkele blaadjes rucola en geraspte sinaasappelschil.

Cyril Haberland chef étoilé

A la une