I Love Cheese NL

Gebakken jonge wortelen, St Môret met kruiden « vers van de markt »

Gebakken jonge wortelen, St Môret met kruiden « vers van de markt »

Gebakken jonge wortelen, St Môret met kruiden « vers van de markt » een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • mascarpone 50 g
  • verse kruiden (koriander, bieslook, munt, dille ..) 2 eetlepels
  • snuifje gemalen komijn 1
  • gemengde, jonge wortelen (van verschillende kleuren)
  • geplette knoflooktenen
  • takje tijm, rozemarijn, salie
  • olijfolie eetlepel
  • peper en zout
  • boter 40 g
  • enkele blaadjes rucola
  • sinaasappel
1. Klop de mascarpone krachtig los in een kom, voeg de St Môret toe, de komijn en de gehakte of versnipperde verse kruiden. Zet opzij.
2. Was, schil en snij de wortelen in de lengte in 2. Verwarm de olijfolie en de boter in een stoofpot, voeg de wortelen toe, de look, de takjes tijm, rozemarijn en salie, peper en zout. Laat zachtjes onder deksel stoven gedurende 20 minuten tot de wortelen zacht zijn.
3. Verdeel de wortelen over de borden, werk af met een quenelle van de St Môret , enkele blaadjes rucola en geraspte sinaasappelschil.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gebakken jonge wortelen, St Môret met kruiden « vers van de markt »

Voorbereiding

  1. Klop de mascarpone krachtig los in een kom, voeg de St Môret toe, de komijn en de gehakte of versnipperde verse kruiden. Zet opzij.
  2. Was, schil en snij de wortelen in de lengte in 2. Verwarm de olijfolie en de boter in een stoofpot, voeg de wortelen toe, de look, de takjes tijm, rozemarijn en salie, peper en zout. Laat zachtjes onder deksel stoven gedurende 20 minuten tot de wortelen zacht zijn.
  3. Verdeel de wortelen over de borden, werk af met een quenelle van de St Môret , enkele blaadjes rucola en geraspte sinaasappelschil.