Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Gebakken ossenhaas met Chavroux

Gebakken ossenhaas met Chavroux

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • filet(s) mignon(s)

    4 stuk(s)
  • Tendre Bûche Chavroux

    160 gram
  • aardappelen

    800 gram
  • frisée sla

    1 stuk(s)
  • sjalot(ten)

    2 stuk(s)
  • yoghurt

    1 beker(s)
  • citroensap

  • olijfolie

  • peterselie

    3 soep lepel(s)
  • pepper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook die 15 tot 18 minuten, naargelang de grootte, in gezouten kokend water.
  2. Was en droog intussen de sla en doe die in een slakom. Pel en snipper de sjalotten en voeg die toe. Verwarm de olijfolie in een pan op een matig vuur, leg er de ossenhaas in en laat ongeveer 8 minuten bakken aan elke kant.
  3. Leg de ossenhaas op een hittebestendige schotel. Snij de Tendre Bûche Chavroux in 4 dikke plakken en leg een plak op elke ossenhaas. Zet 3 tot 4 minuten in de oven: de kaas moet net over het vlees beginnen te smelten.
  4. Giet de aardappelen af, doe ze in een diepe schaal en bestrooi ze met gehakte peterselie. Leg de ossenhaas op serveerborden.
  5. Meng de yoghurt, het citroensap en een snufje peper in een kom. Overgiet de sla met deze vinaigrette. Schep de salade rond de ossenhaas met Chavroux en dien onmiddellijk op met de peterselieaardappelen.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une