Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Gegratineerde zalm en Bressot Kruiden

Gegratineerde zalm en Bressot Kruiden

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Bressot smakelijk eten! Kruiden

    1 kuipje(s)
  • Zalmfilet

    400 gr.
  • Citroen

    1 st.
  • Venkelknol

    1 st.
  • Roomboter

    50 gr.
  • Suiker

    2 eetl.
  • Karwijzaad

    1 theel.
  • Aardappel (vastkokend)

    500 gr.
  • Olijfolie, peper en zout

Voorbereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout.
  2. Bak ondertussen de plakken venkel in de boter in de koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.
  3. Strooi er suiker over en laat de twee kanten elk enkele minuten karameliseren. Strooi er karwijzaad over en laat op een zacht vuur garen.
  4. Besprenkel de zalm met een beetje olijfolie en citroensap en kruid met peper en zout.
  5. Smeer de bovenzijde in met een royale laag Bressot.
  6. Leg de zalm op een ovenvast schaaltje en plaats ongeveer 10 min. in de voorverwarmde oven. De zalm mag nog een klein beetje roze zijn van binnen.
  7. Giet de aardappelen af en prak ze met een vork, zodat een grove structuur ontstaat. Voeg naar smaak olijfolie toe voor een fruitig en smeuïg resultaat.
  8. Leg de gekarameliseerde venkel op de borden en leg er de gegratineerde zalm op. Schep er de geprakte aardappel naast.

A la une