Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Gestoofde peren met Le Rustique petit Munster

Gestoofde peren met Le Rustique petit Munster

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een einde maaltijd

Ingrediënten

4 personen
  • stoofpe(e)r(en)

    2 stuk(s)
  • eau

    0.5 litre(s)
  • sucre en poudre

    100 gramme(s)
  • orange(s)

    1 stuk(s)
  • citron(s)

    1 stuk(s)
  • muscat

    10 centilitre(s)
  • feuille(s) de gélatine

    2.5 stuk(s)
  • Petit Munster Le Rustique

    0.5 stuk(s)
  • lait

    10 centilitre(s)
  • halfvolle room

    30 centilitre(s)

Voorbereiding

Maak eerst de perengelei met de muskaatwijn:

  1. Schil de sinaasappelschil met een dunschiller.
  2. Pers de sinaasappel en de citroen uit.
  3. Breng het water en de suiker aan de kook in een pan, voeg de citrussappen en de sinaasappelschil toe en laat dit mengsel inkoken tot een siroop.
  4. Schil intussen de peren. Stoof de peren 6 tot 8 minuten in de siroop tot je ze met een mes kunt doorprikken. Giet de peren af (bewaar de siroop) en laat ze afkoelen.
  5. Snijd de peren in vier, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes. Zet de bereiding in de koelkast.
  6. Week de gelatineblaadjes in een kom koud water tot ze zacht worden.
  7. Giet 40cl van de perensiroop in een pannetje, voeg de muskaatwijn toe en breng aan de kook. Voeg de uitgeknepen gelatine toe, roer tot die opgelost is, zet het vuur uit en giet de gelei in een diep bord. Laat de gelei afkoelen en zet hem in de koelkast om op te stijven.
  8. Als de gelei stijf is, snijd hem dan in blokjes en meng die door de perenblokjes.

 

Voor de emulsie van Petit Munster Le Rustique:

  1. Mix je de Petit Munster Le Rustique met de melk tot je een glad en egaal beslag krijgt.
  2. Klop de halfvolle room met een elektrische mixer/garde op tot een heel lichte opgeklopte room. Meng de opgeklopte room door het beslag van Petit Munster Le Rustique.
  3. Vul de glaasjes voor twee derde met peren in muskaatgelei en overgiet met de emulsie van Petit Munster Le Rustique.

A la une