Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Gevulde champignons met spek en Le Rustique Camembert

Gevulde champignons met spek en Le Rustique Camembert

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • poivre

  • sel fin

  • persil plat

    1 botte(s)
  • echalote(s)

    4 stuk(s)
  • lardons fumés

    200 gramme(s)
  • champignon(s) de Paris

    8 stuk(s)
  • camembert Le Rustique

    1 stuk(s)

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de steeltjes van de champignons. Schil de hoedjes voorzichtig zonder ze te beschadigen en leg ze op een bakplaat met de bolle kant naar beneden.
  2. Pel en snipper de sjalotten, hak de champignonsteeltjes fijn. Was en droog de platte peterselie en hak die fijn.
  3. Snijd het gerookte spek in dunne reepjes en bak die gedurende 2 minuten op een matig vuur in een pan zonder boter/olie. Voeg de sjalotten en de champignonsteeltjes toe en laat die 5 minuten stoven. Zet het vuur uit, voeg de in blokjes gesneden Camembert Le Rustique en de platte peterselie toe. Meng, kruid met een beetje zout en peper.
  4. Vul de champignonhoedjes met de bereiding en zet ze 15 minuten in de oven: de champignons moeten mooi gegratineerd zijn. Dien op zodra ze uit de oven komen.

A la une