Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Glaasjes met wortelen, St Morêt natuur en koriander

Glaasjes met wortelen, St Morêt natuur en koriander

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een snack

Ingrediënten

4 personen
  • peper

    1 snufje(s)
  • zout

    1 snufje(s)
  • citroenschil

    1 theelepel(s)
  • gelatine blaadjes

    3 stuk(s)
  • melk

    10 centiliter(s)
  • sinaasappelsap

    2 eetlepel(s)
  • groentebouillon

    25 gram
  • koriander

    2 eetlepel(s)
  • wortelen

    500 gram
  • St Môret

    150 gram

Voorbereiding

  1. Schil de wortelen, snijd ze in de lengte in 4 en snij daar kleinere staafjes van. Doe ze in een pan, voeg de groentebouillon en het sinaasappelsap toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 12 minuten afgedekt sudderen.
  2. Week intussen de gelatine in een kom koud water.
  3. Knijp de gelatine uit en voeg die bij de wortelen. Meng tot de gelatine volledig opgelost is. Voeg de helft van de koriander toe en verdeel de bereiding over 4 hoge glazen. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Roer de St Môret goed door en voeg geleidelijk de melk toe. Voeg de citroenschil, de rest van de koriander en een snufje peper toe. Verdeel deze bereiding over de glaasjes en zet die koel weg tot je ze wilt opdienen.

A la une