Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Granolataartje met lentefruit en St Môret

Granolataartje met lentefruit en St Môret

Deze taartjes met granola, St Môret en voorjaarsfruit zullen menig hart en smaakpapil veroveren tijdens het ontbijt, het dessert of een brunch.

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een toetje

Ingrediënten

4 personen
  • St Môret Light

    133 g
  • pompelmoes

    1 (266g)
  • kiwi

    1 (67g)
  • havervlokken

    67 g
  • kwark

    67 g
  • fijne kristalsuiker

    33 g
  • boter

    17 g
  • honing

    17 g

Voorbereiding

  1. Laat de boter op laag vuur smelten met de honing.
  2. Roer er de havervlokken onder.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Schep er 1 flinke eetlepel van het mengsel van haver/honing/boter in een ronde vorm op. Maak plat met de achterkant van een lepel. Herhaal met de rest van de bereiding.
  5. Schuif voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. De havervlokken moeten goudkleurig zijn.
  6. Laat afkoelen en plaats 2 uur in de koelkast.
  7. Klop de St Môret met een garde onder de kwark en de suiker.
  8. Schil de kiwi en snij hem in kleine blokjes.
  9. Schil de pompelmoes, verwijder de witte vliesjes en haal de partjes uit elkaar door het mes tussen de vliesjes te steken. Snij de partjes in twee.
  10. Schep vlak voor het serveren de bereiding met St Môret en dan de fruitblokjes op de granola. Smakelijk!

A la une