Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Groentevelouté met Père Joseph

Groentevelouté met Père Joseph

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Père Joseph (nettogewicht, zonder korst)

    70 gr
  • prei

    1
  • dikke aardappel

    1
  • wortelen

    2
  • knoflook

    1
  • melk

    25 cl
  • vetarme bouillonblokjes

    2
  • olijfolie

    2 eetlepels
  • peper en zout

Voorbereiding

1) Snij de prei fijn, snij de wortelen in rondjes en de aardappel in kleine blokjes. Fruit ze 2 min in de olie in een kookpot op zacht vuur.
2) Voeg het in 4 gesneden lookteentje toe, de verkruimelde bouillonblokjes en 75 cl water. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen op zacht vuur.
3) Rasp de kaas met de grove kant van de rasp.
4) Neem de soep van het vuur en voeg de kaas toe. Laat 5 min rusten en voeg de melk toe. Mix tot een homogene soep. Breng op smaak met peper en zout en verwarm zachtjes.
5) Serveer warm met crackers.

Tip : Volgens het seizoenaanbod kan je deze soep ook met andere groenten bereiden : pastinaak, knolselder, pompoen, courgette, enz.

A la une