Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Hartige groentetaart met Chavroux

Hartige groentetaart met Chavroux

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Aardappelpuree

    600 gram
  • Gehakt rundvlees

    200 gram
  • Tendre Bûche Chavroux

    160 gram
  • courgette(s)

    2 stuk(s)
  • tomate(n)

    3 stuk(s)
  • Selderij

    3 stuk(s)
  • ui(en)

    1 stuk(s)
  • knoflookteentje(s)

    2 stuk(s)
  • Olijfolie

  • Provençaalse kruiden

    1 theelepel(s)
  • Peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de courgettes in blokjes (zonder die te schillen). Snij de tomaten in vier, verwijder de pitten en snij ze in blokjes. Snij ook de selderij in blokjes. Pel en hak de ui. Pel en hak de knoflookteentjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan op een hoog vuur, voeg alle groenten toe en roer om. Voeg de Provençaalse kruiden toe en laat 2 minuten bakken, regelmatig roeren. Voeg het verkruimelde gehakt toe en laat 4 minuten sudderen, regelmatig roeren. Doe dit mengsel in een gratinschotel.
  3. Verwijder de korst van de Chavroux en snij de kaas in kleine blokjes. Voeg deze blokjes bij de puree en meng goed met een houten lepel. Strijk deze puree met geitenkaas over de schotel.
  4. Snij de resterende Chavroux in plakjes en leg die op de puree. Zet 12 minuten in de oven.

A la une