Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Hartige taart met Le Rustique petit Munster en gerookte schelvis

Hartige taart met Le Rustique petit Munster en gerookte schelvis

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • pâte à pizza

    1 stuk(s)
  • crème fraîche

    1 cuillère(s) à soupe
  • kwark

    1 cuillère(s) à soupe
  • Le Rustique petit Munster

    0.25 stuk(s)
  • haddock fumé

    40 gramme(s)
  • echalote(s)

    150 gramme(s)
  • beurre

    50 gramme(s)
  • vinaigre de xérès

    1 cuillère(s) à soupe
  • sucre en poudre

    1 cuillère(s) à soupe
  • sel fin

  • poivre

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Ontrol het pizzadeeg en rol het daarna verder uit met de deegrol tot je een heel dunne taartbodem krijgt. Snijd hier 4 rechthoeken van 10 cm bij 3,5 cm uit.
  2. Meng de kwark en de verse room in een kom en kruid met peper en zout. Verdeel deze bereiding over de taartbodems, leg die op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet ze 5 tot 6 minuten in de oven.
  3. Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze in een pan met boter, kruid met peper, zout en een flink snufje suiker. Laat de sjalotten daarna op een zacht vuurtje langzaam tot moes koken tot ze lichtjes karameliseren.
  4. Deglaceer op het einde de pan met een scheutje sherryazijn en mix de sjalotten tot een gladde puree.
  5. Snijd de Petit Munster Le Rustique en de gerookte schelvis in heel dunne sneetjes. Bestrijk de taartjes met de sjalottenpuree en beleg die afwisselend met dunne plakjes Petit Munster Le Rustique en kleine stukjes gerookte schelvis.

A la une