Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Hartige wafels met prei en St Môret

Hartige wafels met prei en St Môret

Zoete wafels kennen we allemaal. Maar je kunt er ook hartige versies van maken, voor een heerlijke maaltijd! In dit recept gebruiken we prei en eieren.

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • St Môret

    205 g
  • bloem

    250 g
  • bakpoeder

    1 zakje
  • natriumcarbonaat

    1 theelepel
  • zout

    1 theelepel
  • suiker

    1 theelepel
  • eieren

    2
  • yoghurt

    1 (125g)
  • melk

    125 ml
  • olie

    1 eetlepel
  • geraspte comtékaas

    100 g
  • prei

    1
  • peper

    1 draai aan de molen

Voorbereiding

  1. Was de prei. Scheid het groen van het wit. Hak het groene deel fijn en snij het wit in ringetjes. Bak de groene prei 5 minuten op laag vuur in wat olie. Schep uit de pan. Bak het preiwit in hetzelfde bakvet 10 minuten op laag vuur.
  2. Vermeng de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, de suiker en het zout in een kom. Vermeng in een andere kom 125 g St Môret, de yoghurt, de eieren, de melk en de olie. Schep de bloem onder dit mengsel. Doe er het groen van de prei, de geraspte kaas en peper bij.
  3. Bak de wafels in een wafelijzer.
  4. Om te serveren: leg een wafel op een bord, schep er 10 g St Môret en enkele preiringen op, leg er een tweede wafel op, dan weer 10 g St Môret, en werk af met enkele preiringen. Dit is ook lekker met in de pan gebakken kwarteleitjes.

A la une