Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Linzensalade met Chaumes, appel, rucola en hazelnoten

Linzensalade met Chaumes, appel, rucola en hazelnoten

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Blok Chaumes

    200 g
  • uitgelekt linzen

    480 g
  • appel

    1
  • geroosterde hazelnoten

    40 g
  • rucola

    g
  • sjalot

    1 klein
  • graanmosterd

    1 koffielepel
  • honing

    1 eetlepel
  • Xeresazijn

    2 eetlepels
  • olijfolie

    5 eetlepels
  • peper & zout

Voorbereiding

1) Spoel de linzen zorgvuldig onder koud water en laat ze uitlekken.
2) Doe de azijn en de honing in een kom, meng met de garde, voeg dan zout toe, peper, de mosterd en de olijfolie. Klop opnieuw.
3) Snipper de sjalot heel fijn en voeg toe aan de linzen. Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes. Hak de hazelnoten grof en snij de Chaumes<sup>&reg;</sup> in blokjes. Meng alles met de vinaigrette.
4) Voeg de rucola toe en serveer koel met brood.
5) Heerlijk als lunch-, buffet- of picknickgerecht. In ieder geval, voeg de rucola pas op het laatste moment toe.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une