Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Medaillons van ossenhaas met St Môret Natuur

Medaillons van ossenhaas met St Môret Natuur

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • St Môret Natuur 150 gram

    150 gr
  • filet(s) mignon(s)

    320 gr
  • tomaten

    2 stuk(s)
  • basilicum

    3 eetlepels
  • aardappelpuree

    600 gr
  • olijfolie

    2 theelepels
  • peper

    1 snufje(s)

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ossenhaas in 8 dunne medaillons. Bak ze in een pan met antiaanbaklaag, zonder boter/olie, op een matig vuur gedurende 3 à 4 minuten aan elke kant.
  2. Snijd intussen de tomaten in schijfjes. Houd de 8 grootste schijfjes intact en snijd de andere in blokjes.
  3. Leg de gebakken medaillons in een ovenschaal. Kruid ze met peper en leg op elk medaillon één achtste deel van de St Môret . Bedek met een schijfje tomaat en werk af met een blaadje basilicum. Zet 5 minuten in de oven.
  4. Warm de aardappelpuree op in de magnetron en meng er dan 2 eetlepels olijfolie door. Schep een bergje puree op elk bord, vorm een nestje door een holte te maken met de achterkant van een lepel en leg hier de tomatenblokjes in. Leg op elk bord twee medaillons en dien onmiddellijk op.

A la une