Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Mimosa-eieren met tartaar en Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

Mimosa-eieren met tartaar en Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

Op zoek naar een eenvoudig en snel voorgerecht dat iedereen lust? Deze mimosa-eieren met Paturain Knoflook & Fijne Kruiden zullen zeker in de smaak vallen!

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een aperitief

Ingrediënten

4 personen
  • Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

    30 g
  • Eieren:

    6 (300 g)
  • Gebakken tonijn

    30 g
  • Mesclun

    1 handvol (20 g)
  • Bieslook

    4 sprietjes (8 g)
  • Geraspte citroenschil

    1 snuifje (5 g)
  • Timutpeper

    3 draaien aan de molen (3 g)

Voorbereiding

  1. Hak het bieslook fijn.
  2. Kook de eieren 10 minuten in gezouten, kokend water.
  3. Giet af en laat afkoelen.
  4. Pel ze, snij ze in twee en verwijder het eigeel.
  5. Prak het eigeel met een vork onder de tonijn.
  6. Vermeng de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden, het eigeel, de tonijn, het bieslook, de timutpeper en de geraspte citroenschil.
  7. Schep dit mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  8. Vul de hardgekookte eiwithelften met dit mengsel.

Tip: versier vlak voor het opdienen met enkele snippers bieslook.

A la une