Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Penne met eekhoorntjesbrood en spek met Paturain Cuisine

Penne met eekhoorntjesbrood en spek met Paturain Cuisine

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Paturain Cuisine

    1 kuipje
  • Gedroogde eekhoorntjesbrood

    100 g
  • Verse penne

    500 g
  • ui

    1
  • Knoflook

    2 teentjes
  • Verse salieblaadjes

    16
  • Spekblokjes

    80 g
  • Olijfolie

    2 eetlepels
  • Boter

    40 g
  • Water of instant plantaardige bouillon

    100 ml
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Week het gedroogd eekhoorntjesbrood 10 min in water.
  2. Kook de penne en hak ondertussen de knoflook en uien fijn.
  3. Bak de spekblokjes in olijfolie en boter, voeg vervolgens de ui, knloflook en salieblaadjes toe.
  4. Laat het eekhoorntjesbrood uitlekken en dep het droog. Voeg ze toe en laat ze 3 min. bakken.
  5. Blus het geheel met het water of de bouillon en voeg Paturain Cuisine toe. Roer de penne er doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Versier met verse rucola. Bestrooi, naar smaak, met geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino.

A la une