Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Pizza bianca met rucola en groentespread

Pizza bianca met rucola en groentespread

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Paturain 100 % plantaardig

    60 g
  • Gemarineerde artisjokken

    247 g
  • Pizzadeeg

    150 g
  • Mozzarella

    100 g
  • Bloem

    1 handvol (15 g)
  • Olijfolie

    1 scheutje (15g)
  • Pijnboompitten

    1 handvol (12g)
  • Rucola

    1 handvol (10g)
  • Kappers met steeltje

    8
  • Peper

    1 draai van de molen (3g)

Voorbereiding

Waarom zou je eens geen (bijna) volledig witte pizza proberen op basis van overheerlijke 100% plantaardige Paturain en mozzarella? Artisjokken en lekkere kappertjes zijn de smaakmakers in dit recept. Klinkt goed, niet?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rol het pizzadeeg met een beetje bloem uit tot een cirkel met behulp van een deegroller.
  3. Laat de artisjokken uitlekken.
  4. Verdeel de mozzarella, artisjokken en pijnboompitten over het deeg.
  5. Bak 12 minuten in de oven.
  6. Haal uit de oven en schik de 100% plantaardige spread in 8 kleine hoopjes op de pizza, samen met de rucola en de kappertjes.
  7. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper.

A la une