Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Pompoensoep met stukjes kastanje en Chavroux

Pompoensoep met stukjes kastanje en Chavroux

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Piramide Chavroux

    150 gram
  • Kervel

    2 theelepel(s)
  • Zout

  • Olijfolie

  • Vloeibare room

    10 centiliter(s)
  • Kastanje(s)

    100 gramme(s)
  • sjalot(en)

    2 stuk(s)
  • Pompoen

    900 gram

Voorbereiding

  1. Zet de Piramide Chavroux naturel 1 uur in de diepvries.
  2. Schil de pompoen en pel de sjalotten. Snijd ze in dunne schijfjes en snijd de pompoen in blokjes. Snijd de kastanjes in dunne plakjes.
  3. Giet een beetje olijfolie in een warme pan en stoof de sjalot hierin met een snufje zout. Bak de sjalot 2 minuten en voeg dan de pompoenblokjes en nog een snufje zout toe. Overgiet met koud water tot de groenten net onder staan en laat 15 tot 20 minuten koken.
  4. Voeg de vloeibare room toe en breng aan de kook. Mix alles in een blender, kruid naar smaak met zout en voeg indien nodig een beetje water toe.
  5. Snij met een dun vochtig mes de Piramide Chavroux in heel dunne sneetjes (zo dun als schilfers).
  6. Verdeel de kastanjes over diepe borden en schep daar de pompoencrème over. Bestrooi de soep met schilfers Chavroux en versier met kervelblaadjes.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une