Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Popcorn met Chaumes en amandelen

Popcorn met Chaumes en amandelen

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een aperitief

Ingrediënten

4 personen
  • 1 blok Chaumes (200 g)

  • 50 g maïs voor popcorn

  • 80 g geschaafde amandelen

  • 1 limoen

  • 1 afgestreken koffielepel chilipoeder

  • 25 g boter

  • 1 eetlepel druivenpit- of arachideolie

Voorbereiding

1) Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2) Doe de olie en de maïs in een grote sauteuse. Leg er een deksel op en verhit op vrij hoog vuur. Schud af en toe op tot je geen korrels meer hoort poffen. Leg ze uitgespreid op de met bakpapier beklede ovenplaat en verwijder de ongepofte korrels.
3) Laat de boter in een steelpan smelten en voeg de komijn toe, de chili, zout, ½ koffielepel geraspte limoenschil, 1 eetlepel limoensap en de geschaafde amandelen. Roer 2 min op zacht vuur en giet dan op de popcorn. Meng alles zorgvuldig met je handen.
4) Zet 10 min in de oven en laat dan afkoelen.
5) Snij de blok Chaumes  in kleine blokjes en meng ze met de popcorn.
6) Dien op als aperitiefhapje in kommetjes of papieren hoorntjes

A la une