Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

“Profiteroles” met Bressot Smakelijk eten! Natuur

“Profiteroles” met Bressot Smakelijk eten! Natuur

Voedselbereiding :
max. 30 tot 60 min
Kost:
Economisch
Type:
een einde maaltijd

Ingrediënten

4 personen
  • Bressot Smakelijk eten! Natuur

    100 gramme(s)
  • jaune(s) d'oeuf(s)

    2 unité(s)
  • gousse de vanille fendue et grattée

    1 unité(s)
  • farine

    100 gramme(s)
  • lait

    30 centilitre(s)
  • rhum brun

    2 cuillère(s) à soupe
  • crème entière liquide

    10 centilitre(s)
  • beurre

    20 gramme(s)
  • sucre en poudre

    150 gramme(s)

Voorbereiding

Snijd het vanillestokje in twee en schraap er de zaadjes uit met de punt van een mes.

Klop de eierdooiers op in een kom. Voeg de suiker toe en klop de eieren op tot het geheel wit begint te kleuren.

Verwarm de melk in een pan met de vanillezaadjes en het vanillestokje en breng dit aan de kook. Neem het stokje eruit en giet de warme melk al roerend over de eierdooiers. Voeg de boter, de rum en de bloem toe. Meng alles goed. Dek af met een doek en laat 1 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 210°C.

Vul de met boter ingevette vormpjes voor drie vierde met het deeg. Zet 25 minuten in de oven: de gebakjes moeten goudgeel zijn. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.

Meng de Bressot met de vloeibare room in een kom tot een smeuïg schuim.

Snijd de gebakjes doormidden, schep er 1 flinke lepel schuim van Bressot op en zet het hoedje er weer op. Dien onmiddellijk op.

A la une