Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Provencaalse salade met linzen en een dressing van Paturain

Provencaalse salade met linzen en een dressing van Paturain

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • blikken gekookte linzen

    2 x 260 g, netto uitlekgewicht
  • tonijn (naturel of met olijfolie)

    200 g (netto uitlekgewicht)
  • kerstomaatjes

    250 g
  • lente ui

    4 tot 6
  • zwarte en/of groene olijven

    60 g
  • basilicum

    1 pakje
  • Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

    100 g
  • yoghurt

    125 g
  • mosterd

    0.5 koffielepel
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Laat de linzen uitlekken en was ze zorgvuldig met koud water. Doe ze in een kom (of een lunchbox) en doe daarin: de in gesneden kerstomaatjes, versnipperde lente ui, de uitgelekte en verkruimelde tonijn, de olijven en enkele blaadjes basilicum. 
  2. Meng de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden met de yoghurt en de mosterd tot je een vloeibare saus hebt. Breng het op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de salade en de saus apart ; samen met een stukje krokant stokbrood.

Tips

  • Je kan ook nog enkele ansjovissen of gekookte boontjes toevoegen aan je salade.
  • Als je wil dat de saus meer lopend is, kan je er 2 eetlepels water aan toevoegen.

A la une