Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Quiche met doperwten en Paturain

Quiche met doperwten en Paturain

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

    350 g
  • doperwten (vers of diepvries)

    300 g
  • kant en klaar taartbodem

    1 pak
  • eieren

    4
  • lichte room

    100 ml
  • peterselie

    0.5 pakje
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Laat de oven verwarmen tot 180 °C. Leg de kruimeldeeg in een taartvorm en doe er de (ontdooide) doperwten in.
  2. Meng de eieren met de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden, de room en de peterselie in een mixer; voeg peper en zout toe. Giet het mengsel in de taartvorm en bak gedurende 30 min in de oven.
  3. Dien de quiche warm op met een salade. Je kan de quiche ook decoreren met rauwe doperwtjes en versnipperde peterselie.

Tips

  • Om ervoor te zorgen dat het deeg lekker krokant is, haal je de quiche na 20 minuten uit de taartvorm. Laat hem verder bakken op het bakpapier gedurende 10 minuten op een grillplaat in de oven. 
  • Als je het lekker vindt kan je de doperwten ook vervangen door gekookte groene asperges tijdens het seizoen. Je kan de quiche ook decoreren met stukjes gerookte zalm.

A la une