Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Quiche met Père Joseph , witloof en  pekblokjes

Quiche met Père Joseph , witloof en pekblokjes

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Père Joseph

    250 gram
  • witloof

    500 gram
  • gerookte spekblokjes

    100 gram
  • kruimeldeeg

    1 vel
  • eieren

    3
  • lichte room

    25 cl
  • olijfolie

    1 eetlepel(s)
  • Peper

Voorbereiding

Bak de spekblokjes kort aan in de olie in een grote braadpan.
Neem ze eruit met een schuimspaan en doe er dan het fi jngesneden witloof in. Laat, regelmatig roerend, ongeveer 10 minuten stoven op middelhoog vuur tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
Bekleed een grote taartvorm met het kruimel – deeg. Snij de Père Joseph in kleine blokjes.
Klop in een grote kom de eieren los met de room. Voeg de kaas- en spekblokjes toe, kruid met peper.
Doe het witloof in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Voeg het toe in de kom, meng goed en verdeel de bereiding over de deegbodem.
Bak 30 minuten in de oven. Serveer warm met een salade als voorgerecht of als tussendoortje.

A la une