Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Risotto met Brie Le Rustique en erwten

Risotto met Brie Le Rustique en erwten

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • champignon(s) de Paris

    150 gramme(s)
  • persil plat

    3 cuillère(s) à soupe
  • bouillon de légumes

    50 centilitre(s)
  • poivre

  • sel fin

  • Brie Le Rustique

    100 gramme(s)
  • beurre

    40 gramme(s)
  • bouillon de légumes

    1 litre(s)
  • vin blanc sec

    15 centilitre(s)
  • huile d'olive

  • oignon(s)

    1 stuk(s)
  • riz à risotto

    250 gramme(s)
  • erwten

    150 gramme(s)

Voorbereiding

  1. Bak de champignons aan in 10g boter.
  2. Maak de bouillon: breng een liter water aan de kook met een bouillonblokje en laat de erwten dan 5 minuten koken in de bouillon.
  3. Hak de ui fijn en stoof hem in een scheutje olijfolie. Voeg de rijst toe en roer 3 minuten om. Voeg de witte wijn toe.
  4. Bevochtig de rijst met een opscheplepel bouillon. Zodra de rijst de bouillon opgenomen heeft, doe je dit opnieuw tot de rijst gaar is (30 min)
  5. Voeg als laatste de erwten, de champignons, de resterende boter, de blokjes brie en de fijngehakte peterselie toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.

A la une