Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Risotto met Saint Albray, prei en

Risotto met Saint Albray, prei en

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Saint Albray

    150 gram
  • arboriorijst

    250 gram
  • preiwitten

    2 eenhe(i)d(en)
  • shiitakes

    250 gram
  • droge witte wijn

    15 cl
  • bouillon (water + blokje)

    60 cl
  • verse rozemarijn

    2 takje(s)
  • olijfolie

    4 eetlepel(s)
  • Peper

  • zout

Voorbereiding

Bak de fi jngesneden prei aan in 3 eetlepels olijfolie in een stoofpot op zacht vuur. Voeg de rozemarijn toe, dek af en laat 5 minuten stoven op zacht vuur.
Doe er de rijst bij, roer 2 minuten, voeg dan de witte wijn toe. Doe er de warme bouillon geleidelijk aan bij, een pollepel per keer, telkens wanneer de bouillon door de rijst is geabsorbeerd. (Reken 20 minuten kooktijd in totaal, op heel zacht vuur).
Wrijf ondertussen de shiitakes schoon (vermijd water) en snij ze in plakjes. Bak ze in 1 eetlepel olie in een pan met antikleefbodem. Kruid met peper en zout. Snij de Saint Albray in repen.
Breng de risotto op smaak met peper en zout en verdeel over 4 kommen of diepe borden. Strooi er de champignons en kaasreepjes bovenop en serveer meteen.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une