Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Risotto van groene asperges met Chavroux

Risotto van groene asperges met Chavroux

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Groot budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Chavroux piramide

    1
  • arboriorijst

    250 g
  • ui

    1
  • witte wijn

    30 cl
  • kippenbouillon

    1 L
  • geraspte Parmezaanse kaas

    g
  • olijfolie

    cl
  • groene asperges

    1 bussel
  • takjes kervel en bieslook

  • peper

  • zout

Voorbereiding

  1. Schil de asperges en gaar ze (leg er 2 opzij om rauw te schaven) 1 tot 2 min in gezouten kokend water, laat ze in koud water schrikken en dan uitlekken op een keukendoek.  Snij ze in stukjes van 2 cm.
  2. Verwarm de olijfolie in een kookpot, voeg de gehakte ui toe en de rijst, laat al roerend 1 min stoven.
  3. Giet er  de witte wijn bij en voeg, wanneer de wijn door de rijst geabsorbeerd is, een pollepel kippenbouillon toe, roer alles om. Blijf bouillon toevoegen, een pollepel per keer, tot de bouillon op is. Na ongeveer 18 tot 20 min zal de rijst gaar zijn.
  4. Voeg dan de Chavroux toe, 2 eetlepels olijfolie, de parmezaan en de asperges, kruid met peper en zout.
    Werk af met geschaafde plakjes van de rauwe asperges, de kervel en de bieslook.

Cyril Haberland chef étoilé

A la une