Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Romige spinaziesoep  met St Môret, zachtgekookt ei, rode besjes en wasabi

Romige spinaziesoep met St Môret, zachtgekookt ei, rode besjes en wasabi

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • eieren op kamertemperatuur

    4
  • grof zout

  • boter

    30 gram
  • St Môret

    1 vlootje(s)
  • jonge spinazieblaadjes

    600 gram
  • wasabipasta

    1 mespunt
  • enkele trosjes rode bessen

  • wit toastbrood

    4 sneden
  • enkele jonge spinazieblaadjes

Voorbereiding

Kook de eieren in gezouten kokend water gedurende 5 tot 6 minuten. Spoel ze onder koud stromend water en pel ze.

Verwijder de steeltjes van de spinazie en spoel de blaadjes. Gaar ze in gezouten kokend water gedurende 3 tot 4 minuten. Giet af (bewaar het kookvocht) en mix goed. Voeg ondertussen wat kookvocht en de wasabi toe tot je een smeuïge  soep bekomt.  Verwarm en roer er de St Môret door.

Serveer warm of koud in diepe borden, leg een zachtgekookt ei in het midden en bestrooi met rode besjes. Rooster het brood, besmeer het met boter en snij het in repen om erbij te serveren. 

Cyril Haberland chef étoilé
 

A la une