Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Salade met peultjes, charlottes en Pié d’Angloys

Salade met peultjes, charlottes en Pié d’Angloys

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Pié d'Angloys

    1 stuk(s)
  • peultjes

    150 gram
  • rucola

    100 gram
  • knoflookteentje(s)

    1 stuk(s)
  • kleine witte uien

    2 stuk(s)
  • sherryazijn

    1 eetlepel(s)
  • roeryoghurt

    1 eetlepel(s)
  • olijfolie

    4 eetlepel(s)
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Stoom of kook de peulen in gezouten water, zo’n 5 à 8 minuten, naargelang de grootte: ze moeten licht knapperig blijven. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in de lengte doormidden en kook ze dan 10 minuten in gezouten water. Giet de aardappelen af en bak ze dan ongeveer 10 minuten op een matig vuur in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Schep ze af en toe om: ze moeten lichtjes goud kleuren. Zet het vuur uit en laat de aardappelen afkoelen.
  3. Was en droog de rucola, snijd de uien in dunne plakjes.
  4. Pel het knoflookteentje en wrijf hiermee de slakom in. Doe de rucola, de peultjes en de uien in de slakom. Voeg de aardappelen toe en meng alles voorzichtig. Snijd de Pié d’Angloys  in dunne plakjes en leg die op de salade.
  5. Meng de sherryazijn en de roeryoghurt in een kom en kruid met peper en zout. Voeg de rest van de olijfolie toe en overgiet de salade met deze vinaigrette.
  6. Kruid net voor het opdienen met een draai van de pepermolen.

A la une