Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Salade van sperziebonen met rolletjes Saint Agur

Salade van sperziebonen met rolletjes Saint Agur

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • peper

    1 snufje(s)
  • grof zout

    1 snufje(s)
  • olijfolie

    2 eetlepel(s)
  • Citroensap

    2 eetlepel(s)
  • yoghurt brassé

    2 eetlepel(s)
  • sjalot(en)

    2 stuk(s)
  • Saint Agur

    125 gram
  • sperziebonen

    500 gram
  • gekookte ham

    6 plakje(s)

Voorbereiding

  1. Dop de sperziebonen en kook ze ongeveer 10 minuten in gezouten kokend water. Bestrijk de plakjes ham ondertussen met de helft van de Saint Agur. Rol de ham op en snij in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  2. Giet de gekookte sperziebonen af (ze moeten “al dente” blijven) en spoel ze onder koud water. Doe ze in een slakom. Pel en snipper de sjalotten en voeg toe. Snijd de rest van de Saint Agur in blokjes en voeg ook die toe.
  3. Meng de yoghurt, de olijfolie en het citroensap in een kom, kruid met een snufje peper. Overgiet de salade met deze citroenvinaigrette en meng voorzichtig. Schep de salade op de borden en leg daar de rolletjes Saint Agur bovenop.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une