Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Smeuïge erwtenrisotto met krokante citroenkip en Bressot Kruiden

Smeuïge erwtenrisotto met krokante citroenkip en Bressot Kruiden

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Bressot smakelijk eten! Kruiden

    1 kuipje(s)
  • Risottorijst

    250 gr.
  • Olijfolie

    6 eetl.
  • Roomboter

    2 eetl.
  • Ui

    1 st.
  • Kippenbouillon

    5 dl.
  • Witte wijn

    2 dl.
  • Doperwtjes extra fijn (diepvries)

    250 gr.
  • Citroenen

    2 st.
  • Kippendijtjes met vel

    4 st.
  • Kipdrumsticks

    4 st.
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Bak de kip in ongeveer 30 minuten krokant en goudbruin in de voorverwarmde oven.
  2. Verwarm voor de risotto de olijfolie en roomboter samen in een pan, maar laat niet kleuren.
  3. Voeg de ui toe en laat op een zacht vuurtje fruiten zonder te kleuren.
  4. Voeg de risottorijst toe en laat de rijst even mee fruiten.
  5. Blus af met witte wijn en laat de wijn langzaam verdampen.
  6. Verwarm ondertussen de bouillon in een aparte pan en voeg beetje bij beetje aan de rijst toe.
  7. Laat de rijst zachtjes garen, de rijst mag nog een klein beetje “bite” hebben.
  8. Voeg op het laatst de ontdooide doperwtjes toe en Bressot.
  9. Breng op smaak met het sap van de citroen en met peper en zout.

A la une