Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux

Voedselbereiding :
max. 30 tot 60 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Soep van gele tomaten :

  • gele tomaten

    1 kg
  • gele paprika

    0.5
  • knoflook

    0.5 teentje
  • ontkorst wit brood

    1 snede
  • olijfolie

    5 cl
  • peper en zout

  • Slagroom met Chavroux :

  • Chavroux piramide

    1
  • melk

    100 g
  • verse room

    100 g

Voorbereiding

Bereiding van de soep :

1/ Snij met een mesje de kroontjes uit de tomaten, snij aan de onderkant een kruisje in het vel en leg de tomaten enkele seconden in kokend water. Laat ze meteen afkoelen in koud water en pel ze.

2/ Schil de gele paprika.

3/ Mix de tomaten met de gele paprika, de gepelde look, de olijfolie, het brood. Kruid met peper en zout.

4/ Giet deze soep door een fijne zeef.

5/ Verdeel de soep over 4 glazen potjes.

 

Slagroom met Chavroux :

1/ Gebruik de mixer om  de Chavroux met de melk en de room te mengen.

2/ Voeg peper en zout toe en giet deze bereiding in een slagroomspuit, plaats er 1 tot 2 gaspatronen op en schud goed.

3/ Spuit de slagroom op de soep.

 

Je kan er gebakken broodkorstjes bij serveren. Snij hiervoor 2 sneden wit brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in olijfolie.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une